skip to Main Content
Afkicken Van Suiker? Lees Waarom

Afkicken van suiker? Lees waarom

Weet jij hoe veel effect suiker op jou heeft? Behalve dat je er gaatjes in je gebit van krijgt en dat je aankomt?

Wat er in je lichaam gebeurt

Om suiker te verteren gebruikt je lichaam vitaminen en mineralen, die je voor je afweer nodig hebt, dat gaat dus ten koste van de afweer.
Door de suiker consumptie wordt het zuur-base evenwicht van je lichaam verstoord. Dit evenwicht is essentieel voor de werking van cellen. Je cellen moeten constant communiceren zodat je in leven blijft, bij verzuring van het lichaam kunnen ze niet optimaal communiceren. Alarm!
Je lichaam gaat dus zo snel mogelijk de verzuring tegen. Daarvoor gebruikt het kalk – uit botten. Bij langdurige verzuring ontstaat botontkalking.
Suiker wordt ook in verband gebracht met diabetes type 2 en met kanker.

En wat gebeurt in de geest?

Je bent klein, valt – au au! en je krijgt een snoepje ‘tegen de pijn’. Je hebt iets goed gedaan en krijgt iets zoets ter beloning. Je voelt je eenzaam en waar is het pak koekjes gebleven? Suiker is troost, het is beloning het is een zoethouder… Het is een surrogaat voor liefde.

Wat is jouw verhaal?

Ben je moe na het eten? Heb je momenten in je dag dat je heel weinig energie hebt?
Eet je uit gewoonte? Eet je om iets te voelen? Of om juist niet te voelen? Bij stress? Eenzaamheid? Frustratie? Begint het met één koekje … en waar is de rest van de rol gebleven? Heb je ’s avonds zo een lekkere trek? Heb je “een gat” in je buik dat gevuld wil worden?

Zo lukt afkicken van suiker.

We hebben ‘goede’ redenen voor het snoepen. Als je daar niets mee doet, is de kans dat je weer aan de suiker gaat groter. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik bied je een structuur. Help je met de gevoelens. Zodat je stevig in je schoenen staat, zonder snoepen.

Hoe?

De methoden zijn Oplossingsgerichte ondersteuning, voedingstips, oor-acupunctuur (net als bij stoppen met roken). Je kunt een zelfhulp methode leren die je op elk moment kunt gebruiken.

De begeleiding is ook mogelijk per Skype of telefoon. Mocht je te ver wonen, gaat het ook zonder behandeling. Meestal is het afkicken een weg van twee à vier weken.

Tarieven

Kennismaking van ca. 30 minuten € 40
Daarna deze tarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top