skip to Main Content
Raken Je Klachten Lichaam En Geest?

Raken je klachten lichaam en geest?

Als mijn grote teen zeer doet, word ik chagrijnig. Als ik boos ben, krijg ik een rode kop en spanning in mijn lichaam. Een gebroken been treft emoties. Aandoeningen raken nooit alleen het lichaam of de geest.
Het overgrote deel van hedendaagse klachten is stressgerelateerd – wetenschap noemt tussen 70 en 90%! Dat zijn psychosomatische klachten. Het zit niet ‘tussen de oortjes’, dit zijn echte klachten. Ook onverklaarde klachten zijn psychosomatisch.

Geneesheren in de oudheid behandelden lichaam én ziel. Waarom zijn we die kennis kwijt? Vind je niet vreemd dat reguliere behandeling anno nu zich richt tot het lichaam of de psyche?

Ik behandel het lichaam met voordelen voor de geest. Ik help stress verlichten. En ik help mijn cliënten emotionele spanningen overkomen, oplossen. In wezen is het één, alleen de ingangen verschillen. Wat telt is het resultaat.

Wil je het meest bijzondere verhaal uit mijn praktijk kennen? Vraag er naar. Het gaat terug tot 1945… en heeft met dit schilderij te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top